Dersom du skal lære poker ved å lese en bok eller to, er det mye å gå gjennom. Det finnes pokerbøker som dekker det moderne pokerspillet, bøker som dekker den strategiske delen av poker, bøker som er ment for de mer avanserte spillere og bøker om hvordan en skal tjene mest mulig penger ved å spille.

Poker er et spill som krever en hel del av spilleren. Man må naturligvis lære seg reglene for de ulike spillene og man må også lære seg å spille strategisk. En bra måte å begynne sin pokerkarrière er å lese en informativ bok som er skrevet av en av de store pokerprofesjonelle. Når man kjenner seg moden for et skikkelig spill kan man begynne å spille på et onlinekasino som tilbyr bra bonuser for nybegynnere. Betsafe har bra tilbud for nybegynnere i poker.En god bok å starte med er «Small Stakes Hold’em: Winning Big With Expert Play». En bok for nybegynnere innen spillet skrevet av Ed Miller, David Sklansky og Mason Malmuth. Den forklarer alt du behøver å vite for å vinne stort. Ulikt mange andre bøker om «small stakes», så forklarer den spillerstilen som blir brukt av alle proffesjonelle spillere. Den gir deg mange gode eksempler og lærer deg å tenke som en proffesjonel spiller.

David Sklansky sammen med Mason Malmuth har også skrevet en annen bok sammen, «Hold’Em Poker for Advanced Players». En god bok å lese dersom du allerede har mestret basiskunnskapene om «Limit Hold’Em», et spill som ikke er så lett lære. I forklaringen av boken står det «Alle som studerer denne teksten har god selvdisiplin, og dersom du får den riktige erfaringen vil du bli en vinner».

I boken «Positively Fifth Street: Murders, Cheetahs, and Binion’s World Series of Poker» følger vi forfatteren James McManus. Han ble sendt til Las Vegas av Harper’s for å dekke World Series of Poker i år 2000, spesielt den voksende trenden av kvinnelige spillere i $23 million eventen. Han ble også sendt dit for å skrive om mordet på Ted Binion, turneens vert, som sies å ha blitt drept av en stripper og hennes kjæreste på en måte som var så merkelig at en patolog fra Manhatten ble sendt for å identifisere det. McManus ender også opp med å bli med i pokerturneen, han sa det var den eneste måten å forstå spillets gang og kanskje se det fra vinnerens synspunkt.