Definisjonen av sportshistorie er det nok delte meninger om. Er det om hvor sport generelt eller en type sport oppstod? Er det om en historisk kamp? Eller er det om sportspersonlighetene som har gjort en forskjell innen sport? Historie innen sport kan altså være så mye forskjellige, det spørs hvordan du ser på det.

Roger Kahn skrev boken «The Boys of Summer» i 1972, det har blitt en stor selger blant sportsfans, spesielt de som har interesse for baseball. Ulikt mange andre bøker innen sport historie så er ikke denne boken en oppramsing av hendelser. Det er nærmest en kjærlighetshistorie om laget han vokste opp med.En annen bok fra 70-tallet, nærmere bestemt 1970 ved navnet «Ball Four» ble skrevet av Jim Bouton. Når den ble lansert så ble den så kontroversiell at forfatteren ble kontaktet og spurt om han kunne signere et brev om at boken kun var oppspinn, men det var den ikke. Den blir omtalt som «den beste behind the scenes sportsboken noensinne skrevet».Boken er en «dagbok» av Bouton’s spillsesong med Seattle Pilots og Houston Astros. Her er det skrevet om idrettsmenn på en måte ingen hadde gjort før, de drakk mye, var sex-avhengige, brukte dop og var rasister.

En nyere bok som må nevnes er «My Losing Season» skrevet av Pat Conroy i 2002. Allerede kjent med bøkene «The Great Santini» og «The Prince of Tides».Her skriver han om hans spillsesong med The Citadel med historier både fra banen, dens nederlag den sesongen og fra hans privatliv.